Alcover acull una nova FP d'excavacions i sondatges

 

El Camp de Tarragona compta, des d'aquest setembre, amb una nova FP: és el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Excavacions i Sondatges que imparteix l'Institut Jaume Huguet de Valls, que va néixer de la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Valls i la Patronal d'Àrids. La particularitat és que es fa lluny de les classes; en aquest cas, l'aula és la pedrera La Ponterosa, a Alcover. Sis alumnes hi fan pràctiques sobre el terreny, mai millor dit.

Les sortides laborals van des de la mineria, avui dia mecanitzada, fins a la construcció. També a la mateixa La Ponderosa: la plantilla té una mitjana d'edat de 58 anys, molt pròxima a la jubilació, amb 63; la cerca de relleu és vital.

El cicle formatiu és pioner al Camp de Tarragona i, a Catalunya, només es feia a Lleida i a Súria. L'FP es reivindica com una opció molt vàlida a banda de la universitat. Entre els alumnes d'Excavacions i Sondatges, n'hi ha que volen entrar al sector, mentre que d'altres volen especialitzar-se. Al Camp de Tarragona són un miler les persones que treballen en aquest sector.