Plans culturals de cap de setmana

Camí del Nadal, temps d’il·lusió i fantasia, els tarragonins podran alimentar-se de màgia nadalenca. El mag Lari, en una de les primeres visites que farà durant aquest cicle festiu a les comarques del Camp de Tarragona fa parada al Teatre Tarragona aquest diumenge. Fan del Nadal, Mag Lari aprofita les festes per fer funcions i il·lusionar. A l’escenari hi porta l’experiència de 25 anys actuant, sorpreses i humor en un temps d’il·lusió, que el Mag Lari convida a compartir.

De l’il·lusionisme saltem a la dramatúrgia. Ens desplacem fins al Metropol on la Sala Trono ens proposa una obra formada per tres històries entrellaçades, cosides amb un mateix fil temàtic. A 'Partícules paral·leles' la companyia the Amateurs, explora les relacions humanes d’aquest segle a partir de les noves formes socials, els nous models familiars i el ritme frenètic a què estem exposats.

El títol d’aquesta obra dirigida per Ivan Andrade fa referència a un fenomen descobert per Albert Einstein que afirma que existeixen partícules que, tot i estar situades a punts distants de l’univers, poden desenvolupar un comportament paral·lel. D’aquesta forma, un estímul aplicat a una d’elles té un efecte en l’altra. La proposta arriba a Tarragona avalada pel premi a millor espectacle de la 25a mostra de teatre de Barcelona.

La música, aquest cap de setmana, arriba en format flamenc. Després de l’èxit de la seva gira dels 25 anys, torna Niña Pastori. Se la podrà veure i escoltar aquest dissabte al Palau de Congresos de Tarragona. Hi arriba després de presentar 'Osú que nina', una peça que avança el que serà el seu nou àlbum. Tradicional, però al mateix temps autèntica, espontània i sincera, Pastori estrena gira a Tarragona en un auditori amb l’aforament complet.

Més enllà de la música i del teatre. Si el que voleu és gaudir de les arts plàstiques, us convidem a passejar-se per les sales del Castell de Vila-seca. Allí, des de la setmana passada hi trobem la proposta pictòrica i escultòrica d’un vila-seca universal que ara viu a Singapur. Jordi Forniés hi exposa una antologia de la seva obra més recent que inclou 35 pintures inèdites que l’artista va crear durant el confinament.

La mostra conté una setantena d’obres, entre escultures i pintures, que defineixen el particular llenguatge artístic i el diàleg entre artista i materials diversos que defineixen una obra personal i intransferible. La mostra es podrà visitar fins al febrer.