Els conflictes a l'hora de signar convenis col·lectius alenteixen els plans sindicals

 

125.000 euros és el que pot arribar a cobrar un director d'Excel·lència Operativa amb més de 10 anys d'experiència. Es tracta del perfil més ben pagat del sector industrial a Catalunya i la seva funció és la d'ajudar a millorar processos administratius, logístics o de manteniment de les empreses.

Així ho conclou la guia anual del mercat laboral del grup Adecco que analitza les posicions més demandades de diversos sectors. Els sous que recull la guia dels sectors industrial, de la construcció i logístic van dels 125.000 als 60.000 euros anuals.

Uns salaris que contrasten amb la mitjana catalana, que se situa al voltant dels 30.000 euros anuals i, encara més amb els que no arriben ni als 600 euros mensuals.

Protegir els sous baixos és una de les prioritats dels sindicats de cara a la negociació dels convenis col·lectius. En aquest sentit, és crucial assegurar l'actualització amb l'IPC i també la restricció la clàusula de limitació i absorció, que permet les empreses no haver d'apujar els sous obligatòriament en alguns casos.

Treballador obra 2022

Unes línies mestres que s'han pogut incloure en el conveni de la metal·lúrgia de Tarragona pactat fa un parell de setmanes i que ha d'anar seguit de convenis de sectors com els dels supermercats o les bugaderies, dels quals s'estan ultimant les negociacions. Uns pactes, però que han estat precedits per un alt nivell de conflictivitat.

En aquest sentit, Comissions i UGT han convocat vaga del sector de la neteja d'edificis i locals a tota Catalunya pel dijous i divendres de la setmana que ve. L'aturada s'emmarca en el procés de negociació del conveni que porta allargant-se diversos mesos.