L'aprovació del pla director urbanístic de Hard Rock haurà d'esperar al 2023

El pla director urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic, per la implantació del complex d'oci de Hard Rock, no es podrà aprovar enguany. El punt no formarà part de la comissió d'urbanisme del Camp de Tarragona de dimecres vinent, la darrera de l'any, i, per tant, haurà d'esperar ja el 2023.

La qüestió és que no està tot prou avançat per sotmetre-ho a votació. Perquè això passi encara s'han d'enllestir dos dels informes sectorials sobre el projecte de Hard Rock als terrenys de Salou i Vila-seca. Un d'ells és de Seguretat Industrial i el Departament d'Empresa explica a Tac12 que no està finalitzat. I l'altre informe que està pendent és el d'Acció Climàtica. Tot i que es va filtrar que era desfavorable, encara no ha arribat en mans del Departament de Territori que és qui els ha de rebre tots. 

Per tant, el pla director urbanístic (PDU) no es podrà sotmetre a votació fins que no es tinguin tots els informes sobre la taula i se certifiqui que tots els paràmetres són favorables. En el cas que una d'aquestes avaluacions assenyali el contrari, s'haurà de corregir el projecte.

El fet és que mentre no se superi aquesta fase, no es desencallarà l'arribada de Hard Rock. D'aquesta aprovació en depèn l'operació de compravenda dels terrenys per part de la companyia i, evidentment, que comencin les obres.

EL GOVERN INSISTEIX QUE TIRA ENDAVANT

Sobre això, el Govern insisteix que el projecte segueix el seu curs. Assegura que també estan en contacte amb la companyia i no els consta cap pas enrere. Davant la pressió exercida dilluns per part de representants polítics i econòmics de Tarragona, la portaveu, Patrícia Plaja, aclareix que els tempos no els marca el Govern. Explica Plaja que el projecte està en mans de tècnics i que el PDU ha de ser rigurós. "No s'ha de fer ràpid, s'ha de fer bé", conclou la portaveu. 

També va afirmar que l'arribada de Hard Rock a la Costa Daurada és un projecte extra pressupostari i que, per tant, no hauria de formar part de les negociacions dels comptes de la Generalitat per al 2023.