El turisme nacional enceta el pont de desembre

 

L'inici del pont de desembre ha estat tranquil a la Costa Daurada. Entrats de ple en temporada de fred, lluny queden les imatges i les xifres de l'estiu a nivell de turisme; ara bé, els visitants catalans i de la resta de l'Estat s'han fet notar a casa nostra.

A Tarragona, la tònica habitual ha estat la de visita d'un sol dia o fins i tot un parell, pel que la majoria no han aprofitat tot el pont; així, es reafirma l'aposta per ser un punt atractiu de caps de setmana. Els turistes nacionals s'han vist especialment per la Part Alta, amb un alt nombre de visites guiades. Per a molts, era el primer cop que arribaven a la ciutat, quedant sorpresos respecte a les expectatives. El sentiment general és que sovint un sol dia no és suficient per visitar els punts més destacats de la ciutat.

Atractius com PortAventura són altres grans reclams en aquesta època de l'any, en què la imatge de Salou canvia radicalment respecte a l'estiu; els visitants estatals, bona part dels quals amb segona residència a la capital de la Costa Daurada, busquen tranquil·litat durant el pont de desembre.

A pocs quilòmetres de distància, imatge molt similar: La Pineda no té res a veure amb la de fa uns mesos i respira una calma molt preuada. Pels negocis de primera línia de mar, els matins són força productius, però les tardes, curtes, costen més. Més enllà d'aquest cap de setmana, esperen amb ànsies els festius de dimarts i dijous.

Abans de tancar el 2022, la Costa Daurada mira d'allargar la temporada turística de la millor forma possible.