La factura de la llum frena la creació de feina per Nadal

El final de la temporada turística es tradueix amb un repunt de l'atur i la campanya de Nadal difícilment revertirà la tendència. Les factures de la llum frenaran la contractació durant les pròximes setmanes. Molts comerços prescindiran del reforç de personal habitual per aquestes dates perquè se'ls han disparat els costos.

Les factures de la llum espanten i les petites empreses no volen estirar més el braç que la màniga. Per això, la creació de llocs de treball serà força més baixa que altres anys. Tot i això, s'intenta veure el got mig ple tenint en compte que la campanya de Nadal és la més important per al comerç i amb l'esperança que la població confiï en les botigues de proximitat.

Altres àmbits, com el de la logística i el transport, sí que requereixen més mans davant l'increment de càrrega de feina aquestes setmanes i, en termes laborals, pot suposar un augment de contractació. També sorgeixen oportunitats de treball en el cas de la restauració i l'hostaleria, encara que tampoc poden perdre de vista el balanç de despeses.

En conjunt, PIMEC considera que a Catalunya hi ha un volum important d'empreses en perill de tancar, si no els surten els números aquest Nadal.