El Camp de Tarragona lidera la recuperació econòmica

Dades molt positives per a l'economia del Camp de Tarragona. El territori encapçala el rànquing de la recuperació econòmica de Catalunya. L'impuls dels diferents sectors durant el 2021 van donar peu a una pujada del Valor Afegit del 7,4%. Tot i això, encara falta per revertir els efectes de la pandèmia.

De fet, el Camp de Tarragona és un dels territoris que té més feina per fer, ja que manca més d'un 8% de Valor Afegit per assolir les xifres del 2019, mentre que a Catalunya ronda el 6%.

BBVA 2022

Els protagonistes principals de la recuperació econòmica del Camp de Tarragona van ser els serveis. La tornada del turisme va ser clau perquè el sector registrava un increment del Valor Afegit proper al 8%. La indústria també assolia xifres molt positives tot i la davallada del sector de l'energia de gairebé el 15%. No ho va fer de la mateixa manera, però, la construcció, que es va encallar creixent només un 2%.

Una dada del tot insuficient per recuperar la caiguda de més de l'11% del 2020. La percepció dels experts és que l'economia tampoc acabi de recuperar-se del tot durant el 2022 i que el 2023 sigui l'any que, definitivament, els efectes de la pandèmia quedin enrere.

Una de les dades que també destaquen de l'anuari és la de les exportacions, ja que el Camp de Tarragona va aconseguir durant el 2021 màxims històrics en la línia dels creixements sostinguts previs a la pandèmia.