Comença el Gran Recapte

El Banc d’Aliments impulsa durant avui i demà el Gran Recapte, una iniciativa solidària que reparteix voluntaris per recollir aliments a les grans superfícies. L’objectiu és omplir el rebost per garantir que ningú es quedi sense aliments. A la demarcació de Tarragona són més de 700 els voluntaris d’entitats del tercer sector que hi participen.

Voluntaris de la Creu Roja instal·len a primera hora del matí un dels punts del recollida d’aliments a la sortida del supermercat Esclat de Valls. S’hi estaran durant dos dies en horari comercial per rebre la solidaritat dels clients. És una de les cinc entitats del tercer sector que impulsen la iniciativa a la capital de l’Alt Camp i que s’han repartit per diferents grans superfícies.

L’any 2019, van arribar a recollir fins a 21.000 quilos d’aliments, xifra que confien superar enguany. Part del que recaptin servirà per omplir el rebost dels seus magatzems solidaris.

Els voluntaris entreguen les seves bosses solidàries als clients que quan surten poden col·laborar amb la iniciativa aportant aliments. El ritual es repeteix a centres de tot Catalunya. A la província de Tarragona són 700 els voluntaris de les entitats socials que col·laboren en la recollida.

En total, s’han establert més de 100 punts de recollida a grans superfícies ique es complementaran amb altres. A la demarcació, 150 entitats reparteixen aliments. En aquesta mateixa campanya, l’any passat es van recaptar a Catalunya 3,5 milions d’euros invertits en aliments. El Banc d’aliments de Catalunya va repartir durant el 2021 més de 33 milions de quilos d’aliments, que van arribar a unes 250.000 persones.