Una desena part de la collita d'avellana es perd pels aiguats

Amb encara una quarta part de la collita d'avellanes per plegar en els diferents terrenys del Camp de Tarragona, l'aiguat del passat divendres farà perdre la meitat dels fruits pendents. Així serà tant per les avellanes que es va endur l'aigua com per les que han quedat als camps i s'han acabat podrint per l'efecte de la pluja.

Un final de collita, a més, que s'haurà de retardar uns dies en algunes finques, on la humitat del terreny fa que encara no hi puguin entrar les màquines.

MANCA DE MANTENIMENT PER PART DE L'ACA

Una inundació provocada en molts espais pel desbordament de rieres i torrents com aquests, que van fer que l'aigua sortís en direcció als camps encara pendents de collir.

Una situació de la qual des d'Unió de Pagesos responsabilitzen en gran part a l'Agència Catalana de l'Aigua, a la que demanen tant un millor manteniment i neteja d'aquests torrents com la construcció de nous murs de contenció en previsió a futures riuades.

Des de l'ACA s'ha declinat fer declaracions a l'espera de conèixer amb exactitud les demandes dels pagesos. Tot i això, recorden que durant aquest 2022 està previst realitzar a la demarcació de Tarragona un total de 25 actuacions en aquest sentit amb un pressupost total de 245.000 euros.