Agost excel·lent, però i després, què?

La Costa Daurada comença el cap de setmana més fort de la temporada turística. Es viurà a ple rendiment amb les principals destinacions plenes a vessar i passant pàgina completament de dos anys molt limitats per la pandèmia.

Després del pont de la Mare de Déu l'agost seguirà amb una alta ocupació, però l'interrogant es posa ara al setembre i l'octubre. En parlem amb el portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià. 

Fent la fotografia gènerica de les destinacions turístiques comprovarem que el perfil de públic és el mateix de sempre, sobretot, familiar i alguns grups de joves a les zones costaneres. El que sí que ha variat són les procedències dels visitants. L'absència del mercat rus s'ha cobert gràcies al moviment interior dins de l'Estat, a més d'uns francesos, belgues i holandesos que han vingut amb més ganes. També han augmentat els turistes irlandesos, en detriment dels britànics en el primer estiu post-pandèmia i post-brèxit

MÉS DESPESA DEL TURISTA I TAMBÉ MÉS COSTOS PER A LES EMPRESES

Turisme

En qualsevol cas, el que és compartit entre tots els visitants, sigui del país que siguin, és que aquest estiu se l'han agafat amb moltes ganes. Després de dos anys de contenció, ha arribat la rauxa. I la pregunta clau: això es notarà al calaix de les empreses turístiques?

La pandèmia ha deixat certs tics. Un d'ells és la reserva a última hora. I la falta de previsió comporta incertesa. Se sap que l'agost es tancarà molt bé, però i després què? Probablement, som davant d'una de les campanyes més estacionals, amb el permís de l'agost del 2021.

La falta de ritme de certs turoperadors dificulta omplir els grans hotels després de l'estiu i caldrà veure fins a quin punt la Costa Daurada pot estirar la temporada.