La planta fotovoltaica de PortAventura serà una realitat a finals d'any

Fa més de dos anys vam explicar la intenció del parc temàtic i ara el pas endavant és ferm perquè Portaventura World ha anunciat la consecució d'una llicència per aixecar una planta fotovoltaica d'autoconsum. Afirmen des d'Endesa, operadora del servei, que no n'existeix cap tan gran que doni utilitat a un ressort com el de la Costa Daurada en tot l'àmbit estatal.

Es contempla la construcció de més d'11.000 panells solars i la potència superarà els 6 megawatts per cobrir gairebé un terç de les necessitats energètiques del recinte d'oci. La idea va projectar-se el 2019 i serà una realitat, si els terminis s'acompleixen, aquest mateix 2022.

Unes tasques imminents que s'allargaran quatre mesos. Des de la Generalitat, també des del Centre Recreatiu i Turístic, han donat llum verda al projecte, tant administrativament com pel que fa a la llicència d'obra.

La futura planta fotovoltaica disposarà, a banda, d'un espai d'educació ambiental per a escolars i destina a altres activitats didàctiques i de divulgació científica. Per connectar la fotovoltaica amb la xarxa elèctrica, es crearà una línia subterrània de mitjana tensió. PortAventura finançarà i explotarà l'espai de manera exclusiva