El CAT demana que estalviem aigua

Des del Consorci d'Aigües de Tarragona demanen un consum responsable, després que al juliol augmentés un 10%. Ho atribueixen a diversos factors, com el retorn a la normalitat després de la pandèmia o la mateixa sequera que ha fet augmentar la dependència del subministrament d'aigua de l'Ebre

En qualsevol cas, no tenen problemes per cobrir la demanda del territori. La Conca de l'Ebre està en una situació de normalitat, no està en un escenari de prealerta per la sequera. Ara bé, cal tenir clar que això no significa que els recursos siguin infinits.

TRES POBLACIONS PRESENTEN SOBRECONSUMS

Per això, insisteixen que, en la mesura del possible, s'intenti estalviar aigua. La qüestió, però, és que aquest estiu, en comparació amb els dos darrers, els consums han augmentat.

S'ha arribat al punt de poblacions que consumeixen força més del que tenen fixat per contracte. S'han registrat dos casos a les Terres de l'Ebre i un al Camp de Tarragona. 

I si el consum d'aigua ha augmentat, encara ho ha fet més la despesa energètica pel seu tractament. L'any passat es va duplicar i enguany les previsions no milloren. I això que des del gener el CAT compta amb un nou contracte de compravenda d'energia amb només un 25% del preu variable. Sense el denominat PPA, les factures serien desorbitades.

CALDRÀ TOCAR PREUS

L'increment dels costos es traduirà en una pujada de les tarifes que, segurament, acabarem notant al rebut de l'aigua. Per aquest 2022 ja es va incrementar en gairebé un 3% i a la primavera s'admetia que calia tocar els preus per fer front a un dèficit de més de 600.000 euros el trimestre del 2022.