Deures pendents a Llorenç del Penedès i estrenes als Pallaresos

Llorenç del Penedès acostuma a ser una plaça exigent, i aquest 2022 no va ser una excepció. La calor tòrrida de diumenge a la una del migdia va condicionar l'agilitat i el rendiment de les tres colles que conformen el cartell clàssic de la diada. La millor actuació va ser per a la Colla Joves Xiquets de Valls. Van obrir amb un nou 5de8, castell que tenen molt per la mà i amb l'objectiu de posar-lo sobre un folre per Sant Fèlix.

En segona ronda, però, contratemps inesperat pels vermells; la Firagost havia servit per esvair dubtes amb el 2de8f, però a Llorenç van tornar a aparèixer. Tot just després de la carregada, el castell va cedir pels pisos superiors. La Joves va aparcar l'estrena del 4de8 amb el pilar i es va refer amb un bon 4de8. Per acabar, pilar de sis.

L'actuació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona s'ha de llegir mirant a les pròximes setmanes. Els liles no van prémer l'accelerador i van optar per continuar rodant estructures que han de pujar un pis a la segona meitat de l'agost. La Jove va començar amb el tercer 2de7 del curs. Va continuar amb un nou 3de8 i van decidir-se pel 4de8 per completar la clàssica de vuit. Ara, als del Cós del Bou se'ls presenten tres setmanes amb molts reptes per completar.

Tampoc va ser una diada exitosa per als Nens del Vendrell: els penedesencs van ensopegar amb el 2de7. El primer que havien portat enguany també els havia quedat carregat, però fa uns dies, per Santa Anna, a casa, el van completar. Els Nens van sortir de 4de7 amb agulla i van cloure amb el 3de7.

I a la tarda, l'atenció castellera es va traslladar als Pallaresos, on es va donar la millor notícia en clau tarragonina del cap de setmana: la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va descarregar el primer pilar de sis del curs, després de coronar-lo fa una setmana. Ho van acompanyar del 2de7, el 5de7 i el 4de7 amb agulla. Mentrestant, idèntica actuació per als Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre: totes dues colles van descarregar el 4de7, 3de7 i 4de6 amb agulla.