La URV acull una quarantena d'experts en habitatge d'arreu del món

Una quarantena d'experts d'arreu del món han estat aquests dies a Tarragona per participar en un Curs organitzat per la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV. Han visitat diversos municipis de les nostres comarques per comparar la realitat que viuen.

Professionals de 8 països diferents van visitar divendres l'Espluga de Francolí. Després de passar per Tarragona, Reus, Cambrils i Altafulla, van culminar a la Conca de Barberà el curs d'estiu de la Càtedra UNESCO d'Habitatge. Els participants han pogut conèixer, sobre el terreny, els reptes que afronten les poblacions del Camp de Tarragona i també les diferències entre municipis, segons el volum de població i entre si estan al litoral o l'interior.  L'Espluga de Francolí va servir, justament, d'exemple d'espai rural, allunyat de la Costa i, de fet, on la Càtedra especialitzada de la URV hi ha estat desenvolupant un estudi d'habitatge. 

A més d'aquestes visites i diverses ponències, el curs internacional també s'ha centrat a validar la feina feta en el marc d'un projecte europeu que ha liderat la URV per millorar la formació al sector immobiliari i de l'habitatge.