Multen amb 500 euros el jove que va saltar des d'una atracció de PortAventura

George King, el protagonista del salt en paracaigudes des de l'atracció més alta de PortAventura, ha estat condemnat a una sanció de gairebé 500 euros i a 4 mesos de presó que no haurà de complir, si no torna a delinquir durant els pròxims dos anys. El seu acompanyant també haurà de fer front a la mateixa multa.  

Era la matinada d'aquest passat dilluns quan el britànic George King i un jove de nacionalitat espanyola de 18 anys entraven sense permís a les instal·lacions de Ferrari Land. Era la primera, però no l'última il·legalitat que realitzarien els protagonistes de les imatges enmig d'un parc temàtic totalment desert.

King, conegut per escalar sense cordes diferents edificis d'arreu del món, com la Torre Agbar de Barcelona, irrompia al recinte de Port Aventura amb l'objectiu de llençar-se al buit des de dalt de tot de la Red Force, l'atracció més alta d'Europa. Confessa el saltador, en una publicació a les seves xarxes socials, que aquesta era una estructura que volia escalar des que fou inaugurada el 2017, però una dislocació d'espatlla no li ho ha permès fins ara.

En les imatges, publicades al canal de YouTube del mateix britànic, es pot veure com el protagonista, de 22 anys, s'enfila amb les seves pròpies mans pels raïls de l'atracció, aparentment sense cap mesura de seguretat. L'escalada de King per la Red Force dura menys de mitja hora. En aquest temps, el britànic s'enfila fins al punt més alt de l'atracció, a 112 metres d'alçada i és allà on es prepara per al seu gran salt. Tenia 17 anys quan va decidir que ho volia fer i ara en té 22. Assegura que l'espera ha valgut la pena i que ha complert un dels seus somnis d'infantesa.

DDR 2

El final d'aquesta història, però, no és precisament com el seu somni. Ho relata George King en la seva publicació. Els Mossos el van detenir tan bon punt va arribar a terra. En lloc de córrer, explica, es va quedar estirat mirant al cel i amb una rialla nerviosa generada per l'adrenalina del moment.

L'acció ha tingut conseqüències per al saltador i el seu col·laborador: 48 hores retingut a les dependències policials i dos anys de presó suspesa, període durant el qual King no podrà trepitjar territori espanyol. La bona notícia per a l’aventurer és que el seu vídeo ja compta amb 16.000 reproduccions a Instagram i més de 4.000 a YouTube.