Estrena de les manilles verdes i del folre matalasser al Pla de la Seu

 

Un abans i un després en la represa castellera: això és el que van marcar els Castellers de Vilafranca a la diada del 50è Aniversari dels Xiquets de Tarragona, al Pla de la Seu. Els verds van embutxacar-se tres estrenes d'una tacada: no només van atrevir-se amb els dos castells bàsics de 9, sinó que també van descarregar el primer gamma extra de la pandèmia. Per obrir, 4de9f, que és el primer que es descarrega des del 2019.

També de bona factura va ser el seu primer 3de9f de la temporada, que ja havien descarregat a l'assaig diverses vegades. Per tancar les rondes de castells, els de Vilafranca van sumar un nou 4de8a. Al cap d'uns minuts, sorpresa amb el Pde8fm completat amb esforç i autoritat, això sí, amb una ajuda més que necessària a la pinya; amb tot, una marxa més dels verds.

ESTRENA DEL FOLRE RATLLAT

Pas endavant també dels Xiquets de Tarragona, que van estrenar els folres. Els matalassers van començar amb un bon 3de8. El va seguir l'estrena de la jornada, amb el 2de8f; el castell ja va pujar amb problemes al folre d'arrencada i es va trencar just després de l'aleta. Els Xiquets, però, no es van arronsar i van completar un nou 4de8. Els ratllats marxaven del Pla de la Seu amb un regust agredolç.

FALTA DE CAMISES A LA JOVES

Les absències al tronc i el volum de camises van impedir a la Colla Joves Xiquets de Valls atacar de nou el 3de9f carregat per Sant Joan. Els vermells van obrir amb un 5de8 de molta qualitat. La Joves ho va arrodonir amb el 3de8 i el 4de8. Per davant, un juliol amb cites comptades per poder progressar.

Els Nens del Vendrell van completar el cartell de l'actuació. Els vermells van anotar-se el 4de7, el 4de7a i el 3de7a, a l'espera de poder estrenar el 3de8 o el 2de7 per Santa Anna.