El conseller Argimon demana normalitzar la Covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, demana fer vida normal en cas de ser un positiu sense símptomes greus. Cal que es protegeixin amb la mascareta i evitar el contacte amb persones vulnerables, però insisteix que no han d'anar a l'atenció primària per fer-se un test. Salut reconeix que els contagis van a l'alça, però remarca que no estan causant malalts greus.

MÉS POSITIUS, PERÒ POCS CASOS GREUS

Encara que el virus circula, el conseller Argimon minimitza l'impacte que està tenint en casos greus. Sí que pot descompensar persones amb patologies prèvies, però compara la situació actual dels hospitals amb la que podíem tenir un hivern qualsevol, d'abans de la pandèmia. Per això, el Departament de Salut remarca que cal mirar el virus d'una altra manera i demana no saturar l'atenció primària, si no és estrictament necessari. I és que el sistema sanitari està patint per la falta de personal, tot i els reforços, ja que coincideixen les baixes de professionals contagiats amb l'inici del període de vacances.

Ara bé, si els casos lleus de positius es deixen de diagnosticar a l'atenció primària, es deixarà de comptar amb el seguiment real dels contagis a casa nostra perquè els resultats de proves d'autotest tampoc es poden notificar des de casa. D'altra banda, la setmana vinent, Salut preveu donar a conèixer un nou mecanisme per obtenir les baixes.