La UGT alerta de la situació de col·lapse de la sanitat pública

L’informe elaborat per la UGT  sobre la situació de la sanitat pública deixa dades preocupants. Consideren que l’infrafinançament d’aquest model el deixa en una situació de col·lapse. El sindicat creu que és la principal causa de la fuga de professionals a altres comunitats, on troben condicions laborals i sous més competitius. Critica la política de la Generalitat de destinar un 24% de la dotació pressupostària de Salut a invertir en la sanitat concertada, dada que la situa molt per sobre de la resta de comunitats autònomes.

La fuga de professionals també acaba afectant els usuaris. Creix el volum de les llistes d’espera, que cada cop s’allarguen més. Al Camp de Tarragona, per exemple, de pròtesi de genoll o maluc, ja multipliquen per quatre la mitjana de les intervencions realitzades a altres territoris. 

Pel sindicat, la solució passa per un millor finançament de la sanitat pública. Per això reclama a la Generalitat que hi destini més recursos. També creu necessari un increment, fins al 25%, de la inversió en l’atenció primària i un pla de xoc per reduir les llistes d’espera.