Noves mesures a l'AP-7 a partir de Sant Joan

El Servei Català de Trànsit instal·larà a l'autopista AP7 més carrils addicionals, restringirà la circulació de camions els caps de setmana i en dies puntuals i col·locarà grues en punts estratègics per poder retirar els vehicles accidentats com més aviat millor.

Són les mesures que aplicarà a partir del cap de setmana de Sant Joan per intentar reduir les cues i els accidents que es registren a l'autopista AP-7. Des que van desaparèixer els peatges el setembre passat, s'ha detectat un 40% més de circulació en aquesta via ràpida. Però amb això, el govern sap que no n'hi ha prou, per això demana al ministeri que redueixi la velocitat màxima i s'apliqui la velocitat variable en alguns punts.

RECLAMEN MILLORES EN LA INFRAESTRUCTURA

Segons el conseller, el desmantellament dels peatges es va fer sense cap planificació que ha portat a aquesta saturació. Per això també considera necessari ampliar la capacitat de la via amb un tercer carril a les comarques de Tarragona i l'enllaç entre l'AP-7 i l'A7.

2 de cada 10 víctimes mortals en accidents de trànsit a Catalunya durant aquest any s'han produït a l'AP7. En total han perdut la vida 14 persones, la meitat atropellades.