Hi haurà segona volta a les eleccions de la URV

Josep Pallarès i Maria José Figueras es disputaran el rectorat de la URV en una segona volta electoral en la qual Marcè Gisbert donarà suport a la candidatura de Pallarès. Es tracta d'un fet inèdit, ja que mai hi havia hagut tres aspirants i cap ha aconseguit més del 50% de la ponderació de vots.

Pallarès, que s'ha quedat a cinc punts de la majoria, s'ha imposat entre gairebé tots els grups de la comunitat universitària; ha sobresortit especialment pel que fa al suport dels estudiants, que li han donat més de 1.100 butlletes. Un col·lectiu que ha votat un 5% més que a les últimes eleccions.

Resultats URV

Maria José Figueras, que s'ha quedat al 35% de la ponderació de vots, ha rebut molt suport per part del personal investigador i docent no permanent. Es tracta d'un col·lectiu que ha incrementat la seva participació en un 20% en comparació el 2018. Figueras ha animat les tres quartes parts de la comunitat universitària que no han anant a les urnes a fer-li confiança en la segona volta.

Mercè Gisbert s'ha quedat fora de la segona votació al ser la candidata amb menys butlletes: un 18%. Gisbert ha anunciat que donarà suport a la candidatura de Pallarès de cara a la segona volta.

La votació definitiva s'obrirà dimecres de la setmana que ve al matí i es tancarà el divendres. Tal com va passar a la primera volta, es durà a terme exclusivament de forma electrònica.