Com es reconstruirà l'espai convergent?

 Dissabte faltarà exactament un any per a  les Municipals. Hi ha partits que tenen clar qui serà el candidat, però altres encara hi treballen. L'espai convergent, per exemple, no està clar com quedarà a Tarragona, Salou i Montblanc.

L’espai postconvergent serà difícil de cosir a la ciutat de Tarragona, però totes les portes estan obertes: hi haurà "festejos" fins després de Santa Tecla amb la intenció d'evitar la fragmentació de l'espai polític.

El grup municipal que encapçala Dídac Nadal ha viscut desconnectat de Junts per Catalunya i del PDeCAT. De moment, Nadal no ha aclarit res, però les dues formacions polítiques prefereixen marcar distància.

Per un costat, la secció local de Junts per Catalunya vol concretar el seu candidat després de l’estiu a través d’un procés de Primàries, si bé caldrà veure quines línies marca la nova direcció nacional del partit.

LLISTA PRÒPIA DE CENTREM A TARRAGONA

Per  l’altre costat, qui ha decidit confeccionar una llista pròpia és el PDeCAT, sota el paraigua del nou projecte de Centrem amb la voluntat de sumar independents al capdavant. El partit ja hi treballa i espera concretar els primers detalls abans de l'estiu. 

A Montblanc és fàcil perdre’s. El PDeCAT, ara encapçalat per Marc Viña, és qui conserva els drets electorals i també la marca de Junts per Montblanc. Això obliga l’equip de Pep Andreu a començar de zero i amb marca pròpia sota el paraigua de Junts per Catalunya.

Una opció seria utilitzar la plataforma Montblanc Progressa. De moment, les dues candidatures es donen temps per decidir la marca i també el nom propi que situïn com a alcaldable.

JUNTS I CENTREM, PER SEPARAT A SALOU

Un altre cas particular és el de Salou. La candidatura de Pere Granados amb el PSC deixarà en fora de joc un dels seus companys d’equip, Marc Montagut, que podria liderar la llista de Centrem a la ciutat.

Es disputarà l’espai polític amb Junts per Catalunya, que també ha mogut fitxa. Unirà esforços amb Salou per la República, que es va quedar a les portes del consistori ara fa 4 anys. Martina Fourrier, qui encapçalava aquella llista, explica a TAC12 que l'objectiu és aglutinar el votant independentista. 

En altres places importants, com Valls i Vila-seca, no hi haurà fissures. En aquest darrer cas, Pere Segura se sent còmode amb una marca pròpia. Probablement, l'elecció sigui, però, sumar per Junts per Catalunya de cara al repartiment de cadires en institucions supramunicipals.