El sector turístic es conforma amb acostar-se a l'excel·lent 2019

Després d'una caiguda de les pernoctacions del 75 i el 50% el 2020 i 2021, respectivament, es preveu que la Costa Daurada recuperi la bona dinàmica dels anys prepandèmics.

El sector calcula que assolir-ne un 10% menys que el 2019 seria una dada molt positiva. Tot i això, no es descarta superar-lo, en vista de les bones sensacions entre els hostalers.

Les xifres d'ocupació de la Setmana Santa ja van confirmar aquesta tendència, quedant-se lleugerament per sota del 2019. Des de llavors, el mes de maig ha estat més irregular, ja que només han arribat, de moment, visitants britànics, irlandesos, alemanys i neerlandesos.

Turistes Tarragona 2022

S'espera que l'activitat dels agents turístics s'homogeneïtzi quan vinguin els francesos i els d'interior, a partir del juny. El sector espera fidelitzar part d'aquells qui han descobert destinacions de proximitat com la Costa Daurada arran de la COVID. Un dels altres efectes de la pandèmia pot tenir a veure amb l'allargament de la temporada.

La guerra d'Ucraïna serà una altra variable a tenir en compte. Es calcula que un 7% de les pernoctacions a la Costa Daurada les generava el públic rus i ucraïnès. El sector no mostra preocupació en aquest sentit, ja que es considera que la bona demanda per part d'altres mercats pot omplir el buit.