Ignasi Cañagueral, nou president de l'AEQT

L'Associació de les empreses químiques, l'AEQT, té nou president. És el director de Dow Tarragona, Ingasi Cañagueral, que pren el relleu de Rubén Folgado qui ha estat al capdavant de l'entitat els darrers dos anys i mig.

Ignasi Cañagueral assumeix la presidència de l'AEQT motivat i compromès. Els pròxims tres anys estarà al capdavant de l'associació que representa la majoria d'empreses químiques del territori. El director de Dow Tarragona era, fins ara, vicepresident de l'associació i des d'aquest dimarts pren el relleu de Rubén Folgado, que ha presidit l'AEQT els dos darrers anys i mig. El darrer ha estat un mandat complicat per l'accident a IQOXE, la pandèmia, l'escalada de preus i, a títol personal, cal sumar-hi la investigació per possible estafa amb els contractes del subministrament elèctric.

Tot i això, sobre la taula s'ha marcat cap a on ha de caminar la indústria química els pròxims anys. I el nou president assumeix les funcions en un període clau per desplegar el Pla Estratègic, un full de ruta amb dues màximes. Per un costat, Cañagueral destaca la seguretat i, per l'altre, la sostenibilitat.

També assegura que és vital continuar sent competitius i en això hi té molt a veure l'escalada de preus dels darrers mesos. A la indústria petroquímica afecta, sobretot, en el cas del cost de l'energiaAixò s'haurà de combinar amb un repte de present, com són els elevats costos de l'energia. 

L'assemblea general de l'AEQT d'aquest dimarts també ha aprovat els canvis a les vicepresidències, ara ocupades pels directors de Repsol i BASF.