El Festival Jordi Savall s'estrenarà a Montblanc l'1 de juliol

La música antiga de la mà de Jordi Savall arribarà a Montblanc el cap de setmana de l'1 al 3 de juliol i el 5 d'agost, al Monestir de Poblet. La segona edició del festival que porta el seu nom continuarà tenint Santes Creus com a epicentre, però multiplicarà el nombre d'escenaris, com ja s'havia anunciat.

La programació inclou, a més de dues conferències, un total de 13 concerts, dels quals tres seran durant aquell cap de setmana a la capital de la Conca de Barberà. La música antiga sonarà a les esglésies de Sant Francesc, Sant Miquel i de Santa Maria a través dels conjunts dirigits pel mestre Savall, però també per part d'una formació emergent, encara per determinar.

El Monestir de Santes Creus continuarà sent l'epicentre

Ja el 5 d'agost, els concerts arribaran al Monestir de Poblet amb una única proposta a l'antic dormitori dels monjos i que supleix l'absència del Festival de Música Antiga que també dirigia Jordi Savall i que no s'ha tornat a celebrar des de l'esclat de la pandèmia.

De fet, el relleu el va prendre ja l'any passat un altre monestir cistercenc, el de Santes Creus amb la primera edició del nou festival. Enguany, el conjunt arquitectònic de l'Alt Camp també acollirà el gruix principal de concerts. Serà durant el segon cap de setmana d'agost, del 12 al 15, amb 9 concerts.

Més d'una desena de concerts, tres emplaçaments i l'aspiració d'incrementar el nombre d'espectadors fins als 6.000 i tot enllaçat per un eix temàtic dedicat a la pauJustament per aquesta raó el festival també ha convidat a músics ucraïnesos perquè participin en algun dels concerts.