Urbanisme aprova el pla de Hard Rock

El nou pla d’urbanístic de Hard Rock ja té el vist-i-plau inicial de la Generalitat per poder tirar endavant. Aquest dimarts, la comissió d’urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat el nou document que substitueix el que va tombar l’any 2020 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els dos municipis, que ja ho van validar divendres a la Junta del Consorci, celebren el pas endavant, encara que Salou torna a carregar contra la Generalitat.

 A partir d’aquí, s’obre un període de 30 dies per poder presentar al·legacions. De fet, la plataforma Aturem BCN World ja ha anunciat que ho farà i, fins i tot, podria anar més enllà presentant un nou recurs contenciós administratiu als jutjats. Els mateixos ajuntaments també podrien proposar retocs tècnics al document urbanístic. Des dels dos governs locals no preveuen que les al·legacions suposin un nou entrebanc. De fet, ara es resol el punt que sol·licitava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va considerar nul·la una part del pla urbanístic per una àrea massa pròxima a la zona de risc químic.

Tot i que els tràmits urbanístics avancen, cal que Salou i Vila-seca es posin d’acord en el repartiment d’impostos. De moment, les posicions continuen enrocades.

Tampoc coincideixen en els tempos del projecte. Salou confia que al juny o juliol ja hi hagi l’aprovació definitiva del pla urbanístic i les màquines puguin començar a treballar. En canvi, Vila-seca es mostra escèptica amb aquest calendari i creuen que faran falta més mesos.