Més punts de vacunació per a la dosi de reforç

El punt de vacunació de l'Anella Mediterrània de Campclar també inocularà la dosi de reforç. Salut ha redefinit l'estratègia per descongestionar els centres d'atenció primària i accelerar el subministrament de la tercera dosi.

Tot plegat en un moment en què es detecten més positius i alguns brots en centres sanitaris. Per això es recomanarà que els pacients vagin sols a les visites i que als hospitals només estiguin acompanyats en cas que sigui estrictament necessari.

Salut tornarà a posar en marxa els centres de vacunació per facilitar l'administració de la tercera dosi contra el coronavirus. A la Regió Sanitària del Camp de Tarragona no han deixat mai de funcionar, però es van redimensionar i només se subministraven segones dosis i les vacunes espontànies, és a dir, aquells que hi anaven sense cita.

certificatcovid

A partir d'ara també s'hi posarà la dosi de reforç. Estem parlant del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània, el Kursaal de Valls, el Centre de la Imatge de Mas Iglesias de Reus i el pavelló Ortoll de Calafell.

La dosi de reforç ja la reben els més grans de 60 anys, els professionals sanitaris i les persones vacunades amb Janssen. Es recomana demanar cita prèvia a través del web vacunacovid, però també s'hi pot anar sense aquesta cita. En aquests punts també s'hi podrà recollir el certificat Covid després de detectar-se que moltes persones s'adreçaven al seu CAP per poder realitzar aquest tràmit.

També s'ha detectat que el virus està entrant als centres sanitaris i per això no s'obligarà, però es recomanarà aplicar uns protocols més restrictius. Per això un dels consells que es dona és que només es deixi entrar els acompanyants en cas que sigui necessari.

Pel que fa al certificat Covid, des que existeix s'han completat 11 milions de descàrregues, gairebé el doble de la població catalana.