Turisme a meitat del camí

Millor que el 2020, però encara lluny del 2019, la fotografia que fa del sector turístic a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Les pernoctacions al conjunt de la demarcació es suposen poc més de la meitat de les que es van dur a terme al 2019, però s'han gairebé doblat respecte al 2020, l'any més dur de la història del sector a casa nostra. 

A la Costa Daurada, el mercat estatal continua salvant els mobles de la davallada de l'internacional, ja que tres de cada quatre dels turistes que arriben a casa nostra ho fan des de dins de l'estat espanyol.

Cal tenir en compte que aquests no representaven ni la meitat dels que ho feien abans de la pandèmia. Pel que fa a l'arribada de turisme internacional, millora respecte al 2020 en mercats com el francès, que torna a ser el majoritari, el belga o el neerlandès.

Pantalla TURISME DIPUTACIÓ

A més, els visitants han allargat també les seves estades, per damunt dels tres dies de mitjana i que es mostren molt satisfets de l'experiència, amb un 94% que declaren la seva intenció de repetir la visita. Unes dades que des del Patronat de Turisme de la Diputació creuen han de marcar un punt d'inflexió.

El sector turístic ha celebrat la gala d'entrega dels premis Jordi Cartanyà de Turisme que promou el Patronat de Turisme de la Diputació, dotats en 30.000 euros a iniciatives innovadores del sector. Entre els premiats, el projecte Ecoeduca, de PortAventura World, i Nautic Parc Costa Daurada i Terres de l'Ebre.