Arriba el primer raig d'oli de l'any a la DOP Siurana

La plaça Corsini va recuperar la Fira de l'Oli Nou de la DOP Siurana amb 19 productors de cinc comarques diferents. Per a la 21a edició es van poder programar activitats com degustacions o showcookings, a més de concerts, sortejos o tallers.

La fira de Tarragona, però, no va ser l'única. A la Cooperativa de Constantí també s'hi va poder tastar el primer oli de l'any en un esmorzar popular amenitzat pels grallers del municipi. 

Els actes van servir per celebrar la bona anyada d'oli a les comarques de la DOP Siurana. Les previsions del sector són molt bones tant pel que fa a per la quantitat com per la qualitat. I és que es preveu superar els sis milions de quilos d'oli, un 65% més que l'any passat.

Valls oli 2021

A la Cooperativa Agrícola de Valls també s'hi va fer un esmorzar, acompanyat de música, inflables i visites al trull. Els productors vallencs fan una bona valoració de la campanya, però reconeixen que uns quilos més no haurien fet cap mal.

La campanya de recollida de l'oliva a la DOP Siurana s'allargarà unes setmanes més. Els últims en acabar seran els pagesos de les zones més elevades.