La Generalitat presenta un nou servei d'acreditació de competències professionals

Es vol donar cobertura a professionals i aturats que realitzen tasques laborals sense tenir un títol formatiu que acrediti la seva competència per desenvolupar-lo. Són professionals que han adquirit el coneixement amb l’experiènciam però que, en algun moment, poden trobar dificultats per accedir al mercat laboral en no tenir títols oficials.

Per això, la Generalitat ha obert un nou servei d’acreditació de competències professionals. Fins ara, el Servei Català d’Ocupació ja oferia aquestes acreditacions, però amb la implantació d’un servei específic es vol multiplicar l’impacte. Es calcula que se’n podran beneficiar unes 20.000 persones a l’any.

El procediment per fer efectiva l’acreditació constarà de tres fases. Una d’assessorament en què s’ajudarà a completar l’historial personal i formatiu de les persones usuàries; una segona de demostració de competències; i una tercera de certificació en què s’oferirà a l’usuari itineraris formatius per completar la seva formació.

Les conselleries d’Empresa i Treball i d’Educació han iniciat, a Tarragona, una campanya multimèdia per donar a conèixer el nou servei.