El passaport covid s'estén a restaurants, residències i gimnasos

El govern amplia l'abast del certificat Covid i, a partir de divendres, serà necessari per entrar a un restaurant, als gimnasos i centres esportius i també a les residències. La mesura s'adopta davant de l'augment de casos positius i en previsió de dates assenyalades com el pont de desembre o les festes de Nadal. L'executiu català creu que amb l'extensió del passaport Covid s'evita, de moment, augmentar les restriccions.

El gest d'ensenyar el certificat Covid serà encara més habitual en el nostre dia a dia. Fins ara era requerit als locals d'oci nocturn i en celebracions, però a partir de divendres també serà necessari en tres nous àmbits. Un dels casos són les residències on es demanarà als visitants i, en cas de no disposar del certificat, es podrà visitar un resident si s'acredita un resultat negatiu en un test de Covid. Tot plegat es justifica per evitar limitar altra vegada els aforaments.

I això amb la mirada posada ja en el mes de desembre, pel pont i les festes de Nadal, quan hi haurà més interacció social. La mesura intentarà frenar la tendència negativa dels darrers dies perquè no hi hagi una sisena onada amb un impacte important.

La mesura entrarà en vigor la nit de dijous a divendres d'aquesta mateixa setmana, si rep l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. S'aplicarà per un període inicial de 15 dies i amb la possibilitat d'ampliar el certificat en altres àmbits, com la cultura, si les dades sanitàries empitjoren.