Les colles no poden demanar el passaport COVID als seus castellers

Després de mesos de paràlisi i de dures restriccions, el món casteller veu com ara l'activitat només té com a mesura de protecció contra la COVID la utilització de la mascareta. És així després que, juntament amb la desaparició de les mesures d'aforament a les places i de nombre de castellers, també hagi acabat l'obligació de demanar el certificat de vacunació als assajos i les actuacions.

Una mesura que ha creat malestar entre moltes colles, que la veien com un element de protecció i de seguretat per als seus membres en el retorn de l'activitat. Davant d'això, diverses agrupacions van apostar per continuar demanant l'anomenat passaport COVID als seus castellers, tot i els dubtes legals que això representava.

Ara, i després de les consultes realitzades a través de la Coordinadora de Colles, el Departament de Cultura ha traslladat la negativa d'aplicar aquesta mesura a títol individual de cada colla. Diuen que només el Tribunal Superior de Justícia ho pot autoritzar, tal com ha fet amb l'oci nocturn.

EXPOSATS A DENÚNCIES

D'aquesta manera, les colles que continuïn exigint el passaport s'exposen a ser denunciades per algun membre de la colla que vegi vulnerat els seus drets. És per això que algunes com els Xiquets de Tarragona lamenten la decisió i reclamen ajustar la normativa a les característiques de l'activitat castellera.

AFORAMENTS A LES PLACES

Unes colles que també van traslladar a la Generalitat dubtes sobre els aforaments de les places per a les actuacions, que no poden sobrepassar en cap cas l'aforament permès habitualment i han d'evitar al màxim les aglomeracions.