El 3d8 de la Joves, protagonista del retorn a la normalitat

Més enllà dels castells, que van demostrar la progressió de les darreres setmanes, el cap de setmana casteller deixa la imatge del retorn de castellers i públic al format de diades prepandèmia.

La Plaça Vella del Vendrell va ser un dels principals escenaris d'aquest retorn, amb una Fira de Santa Teresa àgil i amb les colles agafant ja el ritme d'actuació. Castellerament parlant, la notícia més destacada del dia va ser el 3d8 descarregat per a la Joves de Valls a la segona ronda. Un castell que encara no s'havia vist a les places fins a aquest diumenge, i que els vermells van completar amb solvència tot i el treball necessari dels pisos alts. Els vallencs van completar amb el 3d7 amb el pilar i el 4d7 l'últim compromís abans d'una Santa Úrsula on volen seguir progressant.

LA JOVE ESTRENA DOS CASTELLS

Una progressió que també va ensenyar la Jove de Tarragona, que va estrenar dos castells al Vendrell. Ho va fer a la primera ronda amb un 3d7 amb l'agulla, marcat per les novetats en la canalla, i en la segona amb un 5d7 molt solvent i àgil. Van tancar amb el 4d7 amb l'agulla una actuació que serveix als liles per continuar rodant.

La diada la van completar uns meritoris Nens del Vendrell que, tot i els pocs assajos acumulats, van poder descarregar tres castells de set amb el 4d7 amb l'agulla com a millor castell.