Torna l'oci nocturn

Després de 18 mesos amb les portes tancades l’oci nocturn recuperarà completament l’activitat a partir de la nit de dijous a divendres. A banda dels espais exteriors, també es podran obrir els locals interiors. Això sí, serà obligatori l’ús de mascareta i s’haurà de mostrar el certificat Covid digital.

Precisament el requisit de presentació d’aquest document ha de rebre l’aval del tribunal superior de justícia de Catalunya. La Generalitat confia rebre’l dijous al migdia, a temps per poder implementar les noves mesures com estava previst. La normativa preveu un màxim d’aforament fixat en un 70% i també permet ballar. Els horaris d’obertura, seran els habituals d’abans de la pandèmia.

Des del sector de l’oci nocturn es valora positivament la reobertura, però critica el retard amb què arriben unes mesures que ja reclamaven a l’inici de l’estiu.

A banda de la reobertura dels locals d’oci nocturn, de cara la setmana que ve, el Procicat també estudia ampliar els límits d’aforament dels recintes esportius i culturals fins al 80% i recuperar la presencialitat de les classes universitàries al 100%.