El Mercadal veurà 15 castells aquest diumenge

Cinc colles en una mateixa plaça i tres rondes de castells i un pilar. Aquest és el gran titular de la Diada del Mercadal, que es pugui fer possible una actuació d'aquestes característiques. Així ho van fer palès les colles participants, Colla Vella, Jove de Tarragona, Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró i Xiquets de Reus en la presentació i sorteig d'aquesta cita bianual que es durà a terme aquest diumenge a la capital del Baix Camp.

Una diada que vol reprendre la normalitat, però amb un protocol de rondes propi, amb dues rondes conjuntes, la primera i la tercera, i una altra en què les colles actuaran per separat. La intenció, fer el més àgil possible l'actuació.

I entre les colles participants, sobretot il·lusió davant la possibilitat de poder tornar a fer castells de la manera més normal possible.

CASTELLS DE LA GAMMA ALTA DE SET

Una Jove de Tarragona que tornarà a plaça després de Santa Tecla per intentar dur-hi els primers castells de la gamma alta de set de la temporada com el 5d7 o el 4d7 amb l'agulla. Una gamma alta de set que també serà l'objectiu d'una Colla Vella que descarta d'entrada els castells de vuit.

Els rosats prioritzen el rodatge de nous components, sobretot als pisos alts, amb la mirada posada en Santa Úrsula.

EN DIRECTE A TAC12

600 persones podran veure asseguts al voltant de la plaça del Mercadal una actuació que també es podrà seguir en directe a partir de les 13 hores a través de TAC12.