L'oci nocturn reobrirà a mitjans d'octubre amb passaport Covid

L’oci nocturn ja té data per a la represa absoluta de l’activitat, tot i que ho amb condicions. Segons les patronals del sector, a partir del 15 d’octubre seria la data que les empreses i el Govern  han acordat per reobrir les discoteques. Això sí, perquè sigui una realitat la pandèmia ha de continuar en la bona direcció.

A partir de mitjans d’octubre, doncs, l’interior dels locals podran obrir i sobre la taula hi ha la possibilitat de fer servir el certificat Covid per accedir-hi. També es permetria fer servir la pista de ball amb un aforament limitat del 70%.

ocinocturnacces

Des del sector es valora positivament aquest acord, però critiquen que arribi tant tard. En indrets com Salou asseguren que molts negocis ja no obriran fins Setmana Santa perquè ja no hi ha turistes.

Des de la Generalitat no confirmen cap data, però sí que s’està estudiant com aplicar el passaport Covid, una mesura que volen adreçar per aquelles activitats que encara no estant operatives, com l’oci nocturn.

NOVES FLEXIBILITZACIONS

Tot i això a partir de la mitjanit d’aquest dimecres a dijous el Procicat ha decidit que l’oci nocturn pugui obrir fins a les 3 de la matinada, amb mitja hora més per desallotjar. Només estaran disponibles els espais a l’exterior amb mascareta obligatòria quan no es consumeixi i sense poder ballar.

A més, la restauració també amplia horaris fins a la una de la matinada, amb mitja hora per desallotjar. Fins ara podien obrir fins a dos quarts d’una. Es mantenen els aforaments per taula de 10 persones a l’exterior i 6 a l’interior.

L’obertura es justifica per una millora en els indicadors sanitaris de la pandèmia, tot i que no s’arriben a alguns dels requisits marcats per Salut, com tenir menys de 100 persones a les UCI o el 80% de la població vacunada.