La Diputació vol liderar la captació dels Next Generation entre els municipis

La Diputació de Tarragona vol liderar la captació dels ajuts Next Generation als municipis de la demarcació. Aquest dimarts ha anunciat el paquet d'iniciatives que es presenten en clau de transformació del turisme cap a un model més sostenible. Recull projectes dels Ajuntaments i els Consells Comarcals i dues apostes pròpies de l'ens territorial.

La Diputació demana més de 100 milions d'euros dels Next Generation en matèria de modernització del sector turístic. És la suma dels 17 projectes de transformació que presenten els ens locals.  Plantegen inversions per millorar infraestructures públiques, crear nous productes turístics, regenerar el litoral o idees per desnacionalitzar l'activitat. La Diputació ha actuat com a aixopluc i dinamitzador d'aquestes iniciatives per tal de ser més competitius en l'obtenció dels ajuts europeus.  

Crearan una nova plataforma tecnològica

En paral·lel, la Diputació també ha impulsat dos projectes propis. Per un costat, un nou tram de la Via Verda de les Terres de l'Ebre i, de l'altre, una nova plataforma turística per donar servei a les empreses i destinacions. L'eina tecnològica suposaria una inversió de 8 milions d'euros

La plataforma tecnològica també activaria una aplicació adreçada als visitants, tant per planificar les estades a la demarcació, com per complementar l'experiència del viatge amb l'ús de la realitat virtual. La Diputació espera ser receptora dels fons Next Generation, però si no arriben, es mostra disposada a buscar altres vies per tirar endavant els projectes.