La salut emocional, principal repte de l'inici del curs escolar

Aules plenes i normalitat absoluta a centres com l'Escola Saavedra de Tarragona, espai escollit aquest dimecres pel Departament d'Educació per valorar l'inici del curs escolar.

Una campanya marcada per la flexibilització de les mesures anticovid, sobretot a secundària i gràcies a la vacunació, tot i que la mascareta, la bona ventilació de les aules i la higiene de mans continuen sent pautes obligatòries a seguir.

Un cop superat el complicat curs anterior, ara l'objectiu que es marca el Departament d'Educació és vetllar per la salut emocional dels més de 118.000 alumnes que han començat el curs al Camp de Tarragona. És per això que posarà en marxa tot un protocol per detectar possibles casos d'alumnes amb dificultats emocionals.

REDUCCIÓ DE PROFESSORS INTERINS

Des del govern també es vol continuar amb l'estabilització de les plantilles de professorat, reduint al màxim el nombre de professors interins i amb l'objectiu que no superin el 10% d'aquí a tres anys.

Des del Govern també es destaca la resposta donada al gran augment de demanda registrat als estudis de Formació Professional garantint, diuen, que tothom qui vulgui estudiar un cicle formatiu ho pugui fer.

Sí que reconeixen, però, que hi ha determinats estudis que pateixen un dèficit de places.