Nou curs amb més oferta en graus de formació professional

L’Institut Narcís Oller de Valls manté enguany el mateix paquet de cicles formatius que ja ha ofert els últims cursos. Centrats essencialment a serveis socioculturals a la comunitat, els 180 alumnes que els cursen poden decantar-se per formar-se en educació infantil, integració social o atenció a les persones amb dependència.

És el cas dels alumnes que avui s’enfronten al seu primer dia de classe en un nou centre i amb nous reptes. Després d’haver completat la secundària ara tot serà nou per a ells.

Els graus de formació professionals són els itineraris educatius que més han crescut en oferta i demanda. A Tarragona hi haurà enguany 22 grups més. Si bé el Narcís Oller no n’ha creat cap de nou sí que ha notat l’increment de l’interès entre l’alumnat.

Un símptoma que també s’ha notat a l’altre institut que també ofereix cicles de formació professional a Valls, el Jaume Huguet. Les sortides laborals que s’albiren és un dels elements en què es fixen els alumnes per escollir un itinerari de formació professional, però no és l’únic.

Les set propostes de cicles formatius de grau mitjà del Jaume Huguet es fixen en activitats comercials i gestió administrativa, però també mecanització, soldadura, electricitat o informàtica. De fet, entre les novetats del nou curs l’institut vallenc ha incorporat un cicle formatiu bàsic d’informàtica.

També oferirà un nou grau superior dedicat al món de la logística i el transport. Aquest, però, s’estrenarà la setmana vinent, quan l’institut ja estarà a ple rendiment amb la incorporació al calendari escolar dels alumnes de cicles superiors.