USTEC insisteix: menys alumnes per aula i més professionals

El sindicat majoritari a l'Ensenyament, USTEC, manifesta que el curs comença amb les mateixes limitacions que l'any passat. Asseguren que no s'han pres les mesures adequades per garantir la presencialitat segura a les escoles.

En aquest sentit, diuen que fan falta eines de ventilació dels espais i fer PCR o tests d'antígens al personal. Malgrat això, preveuen que aquest curs es produiran menys confinaments per la millora de la situació sanitària i l'avenç en la vacunació. 

En general, se senten poc acompanyats pel Departament i reclamen més inversió a les escoles. Insisteixen que s'han de reduir les ratios d'alumnes per aula i incrementar el personal del centre per fer front a la sobrecàrrega de treball. Calculen que, a tot Catalunya, s'haurien d'incorporar 8.300 docents.

Constaten que el moment actual és complex no només per la pandèmia, sinó també per les derivades de la nova crisi econòmica i social. Més enllà d'això, critiquen que més d'un 40% del professionals s'escull a dit per part de les direccions dels centres educatius.