El trasllat de la Facultat de Medicina de la URV, més a prop

Primeres passes per a la construcció de la nova Facultat de Medicina de la URV al Campus Bellissens de Reus, al costat de l'Hospital Sant Joan.

Tot i que és d'hora per parlar de terminis, el Rectorat té l'esperança d'iniciar les obres durant el 2026. De moment, s'ha obert el període de licitacions per escollir l'empresa encarregada de redactar el projecte.

El principal avantatge de la nova facultat serà la proximitat amb l'hospital, que permetrà una relació més estreta entre els professionals sanitaris, l'alumnat i el personal investigador. També ha de servir per millorar aspectes com la digitalització, la seguretat i ampliar equipaments primordials com les sales de simulació clínica. Tot plegat amb l'objectiu d'atreure i retenir talent, així com possibles inversions.

MKaps

La nova Facultat de Medicina de la URV també inclourà un Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació i, possiblement, una residència universitària.

Durant els mesos vinents es començaran a estudiar les opcions de finançament que poden arribar de la Generalitat o d'Europa.