La majoria dels pacients a l'UCI tenen entre 30 i 49 anys

Les vacunes han anat modificant el perfil dels malalts de coronavirus que ingressen els hospitals, sobretot en aquesta cinquena onada. A més gent gran immunitzada, més incidència té el virus entre les persones joves que estan menys vacunades. Això fa que per primera vegada el pacient majoritari tingui menys de 50 anys. Al Camp de Tarragona ara mateix els ingressats a UCI són persones sobretot de 30 a 49 anys. Pel que fa a planta la franja més afectada és la de 40 a 49 anys. Aquest fet ha provocat que l’estada als hospitals també s’hagi reduït considerablement, si a l’onada anterior un pacient s’estava uns 93 dies a l’UCI, ara en són 34.

Però també hi ha efectes negatius, els últims morts notificats per Salut al Camp de Tarragona eren majoritàriament de la franja d’entre 30 i 39 anys.

Tot plegat posa de manifest que les vacunes són efectives, sobretot si es disposa de la pauta completa. Per acabar amb falses informacions Salut ha explicat que dels 3.000.000 milions de persones a Catalunya amb pauta completa només un 0,5% s’ha infectat. Uns percentatges que encara són inferiors si es mira quants han requerit ingrés a planta d’hospital o UCI.

Des del Departament asseguren que el pic de contagis s’ha assolit, però que encara queden molts dies per superar aquesta nova onada. Per aquest motiu demanen un cop més la màxima responsabilitat i prudència.