Sense incidències destacades en el retorn del toc de queda

 

Aquest cap de setmana ha estat el primer amb toc de queda als municipis de més de 5.000 habitants i amb una alta incidència de Covid. Les noves restriccions no han comportat incidències importants. A municipis com Salou sobretot s'ha hagut d'avisar als turistes estrangers, que deien, que no n'estaven assabentats.

La plaça de la Font de Tarragona estava força plena dissabte, a dos quarts d'una de la matinada, és l'hora màxima per la restauració. Uns minuts abans, el personal dels establiments, convida els clients a abandonar les terrasses. Amb l'ull posat al rellotge, a poc a poc, els bars i restaurants es van buidant, mentre que molts joves allarguen la nit al mig de la plaça, que es converteix en l'espai de conversa.

I ara el compte enrere és fins a la una de la matinada, quan comença el toc de queda fins a les 6 del matí. Tampoc està permès beure o menjar a la via pública. Quan les agulles marquen l'hora límit la plaça de la Font ja presenta una altra imatge, sense terrasses ni aglomeracions, però a alguns els costa marxar cap a casa. A Salou, ja amb el toc de queda vigent, l'estampa és semblant. Encara es poden veure algunes persones als carrers, però la platja està desèrtica. La presència policial és constant i la majoria dels joves que trobem esperen el taxi. Durant tot el cap de setmana a la capital de la Costa Daurada s'han aixecat 120 actes per l'incompliment del toc de queda, de l'horari comercial o, en el cas de l'oci nocturn, per no respectar les mesures COVID.

Intervenen dues festes il·legals a Tarragona

Amb tot, la nit és tranquil·la i el grau de compliment de les noves mesures ha estat alt. Al llarg del cap de setmana tampoc s'han registrat incidents destacables. A Tarragona, el més remarcable és que la Guàrdia Urbana va detectar dues festes il·legals en pisos particulars. D'altra banda, es van multar dues persones per acampar a la platja, 4 persones denunciades per beure a la via pública i 4 per tinença d'estupefaents.