La petroquímica arriba al màxim històric de consum d'aigua regenerada

El sector petroquímic de Tarragona va assolir l'any passat el seu màxim històric de consum d'aigua regenerada. Va representar el 17% del consum total. L'any passat les empreses van consumir 5,4 hectòmetres cúbics d'aigua regenerada. És el màxim històric des de la posada en marxa d'aquesta planta l'any 2012.

La planta d'Aitasa recupera les aigües residuals de les depuradores de Tarragona i Vila-seca per destinar-les a ús industrial. Així s'evita l'emissió d'aquestes aigües al mar i, alhora, es minimitza la demanda d'aigua del complex petroquímic. 

A finals d'any acabarà la construcció de la depuradora 

nova planta

Enguany es preveu que torni a augmentar perquè la demanda de les empreses està consolidada i també s'han optimitzat els processos de la planta. De fet, es preveu que les instal·lacions arribin gairebé al màxim de la seva capacitat. Tot i això, les possibilitats podrien créixer en un futur. A finals d'any es preveu que finalitzi la construcció de la nova depuradora de les aigües residuals de la indústria química.

I és que una vegada enllestida la depuradora, s'iniciarà el projecte per posar en servei una nova planta de regeneració que permeti tornar a aprofitar l'aigua reciclada de les indústries. Amb aquestes apostes, es preveu superar el 25% d'aigua reutilitzada a la indústria l'any 2025.