Els primers sensors químics arribaran abans d'acabar l'any

18 sensors al polígon sud, ja en període de licitació, i 33 més al nord, que s'espera que es puguin licitar després de l'estiu. Aquestes són les xifres de la prova pilot que engegarà el Departament d'Interior abans d'acabar aquest 2021 per a començar a implementar un dels principals compromisos del nou PLASEQTA. Un cop testats aquests primers sensors, únics a Europa en polígons químics, es procedirà durant l'any vinent a actuar en tot el perímetre dels dos polígons.

Un pla que ha presentat públicament aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, als alcaldes del territori en una jornada que ha volgut destacar la importància que té per al nou govern la implementació dels compromisos i protocols que es deriven del pla.

NOVES SIRENES

També en qüestió de noves infraestructures, destaca l'augment del nombre de sirenes de risc químic per avisar la població en cas d'emergència. A les dues ja instal·lades a Salou en els darrers mesos, se li unirà una altra pròximament. També durant el que queda d'any i l'any vinent s'instal·laran cinc més a Les Gavarres, Constantí, Vila-seca i també la zona oest de Salou. 

MÉS PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Per últim, des d'Interior també s'han compromès a una millora de la participació ciutadana mitjançant diferents taules de crisi coordinades per la Universitat Oberta de Catalunya que es posaran en marxa al mes de setembre i en les que participaran veïns i entitats del territori.

SATISFACCIÓ A UN TERRITORI QUE DEMANA EXECUCIONS RÀPIDES

Precisament aquest darrer punt ha estat el més ben valorat per ajuntaments com el de Tarragona, que valora molt positivament les passes endavant donades en els darrers temps. Des de Vila-seca, també han valorat positivament l’impuls que ha escenificat el nou conseller al pla, però demanen que es compleixi.

Una participació ciutadana que des d'altres ajuntaments com el de Constantí reclamen prengui encara més importància per a formar correctament a la ciutadania.

Encara en aquest aspecte, des del Departament s'han compromès a començar a inicis de l'any vinent accions de sensibilització entre col·lectius com per exemple els escolars del territori.