L'atur baixa en 5.000 persones al juny

Per segon mes consecutiu des de l’inici de la pandèmia, Tarragona recupera llocs de treball respecte a ara fa un any. Les llistes de l’atur baixen en més de 5.000 persones durant el mes de juny, una de les caigudes històriques més importants. Actualment hi ha 52.500 persones desocupades a la demarcació. Es tracta del quart mes consecutiu de recuperació laboral al territori.

dadesaturjuny2021OK

Percentualment, el descens mensual de l’atur s’acosta als 9 punts, per sobre la mitjana catalana i l’interanual és gairebé del 10%. Una tendència positiva que també es viu a Catalunya, amb prop de 36.000 aturats menys i també a Espanya on ara hi ha 3.600.000 aturats, un 4% menys que el mes passat. Des del Govern es mostren optimistes davant d’aquestes dades, tot i això segueix preocupant l’atur juvenil i el de les persones majors de 45 anys.

Per sectors, tots registren números verds al juny, especialment als serveis, coincidint amb la temporada turística. Aquí l’atur s’ha reduït en prop de 4.000 persones. També ha caigut de manera significativa a la construcció, a la indústria i a l’agricultura. 

dadesatursectorsjuny2021