Ja poden vacunar-se tots els majors de 16 anys

Nou pas endavant per avançar en la campanya de vacunació. Ja poden demanar cita per vacunar-se totes les persones majors de 16 anys. Per tant, s'ha obert la franja de 16 a 29 anys per rebre al vaccí. 

També s’avança l’administració de les segones dosis d’AstraZeneca, només han de passar 8 setmanes i no 11 com fins ara. Aquesta vacuna s’administra a persones d’entre 60 i 69 anys i la idea és que rebin la pauta completa al més aviat possible. De fet Salut fa una crida a tota la població perquè es vacuni amb les dues dosis per tenir més afectivitat davant la variant Delta.

A partir de la setmana que es posaran elements mòbils, com els autobusos del banc de sang, que vacunaran a la població sense demanar cita. S’instal·laran en aquelles zones on hi ha més incidència del virus i tenen més allunyats els punts de vacunació.

Els canvis en la vacunació arriben a causa de la gran incidència de nous casos que hi ha entre la població de 15 a 29 anys. Salut explica que en 15 dies els positius en aquestes edats s’han multiplicat per 10 i parla de nova onada, amb la diferència que no hi ha incidència a la pressió hospitalària i entre la gent major de 50 anys.

Des del Govern demanen un nou esforç a la població sobretot entre els joves. Asseguren que l’actual situació està tenint una afectació als Centres d’Atenció Primària, un fet que podria tenir conseqüències en la vacunació, perquè el personal és el mateix. Tot i això la setmana que ve es rebran gairebé 1 milió de vacunes a Catalunya, una xifra rècord.