Primer dia sense mascaretes a l'aire lliure

El 9 de juliol del 2020 es feia obligatori dur mascareta als exteriors. Gairebé un any després, s'ha pogut sortir a l'aire lliure sense aquest element que forma part indispensable del nostre dia a dia.

De fet, ho continuarà sent, ja que segueix prohibit entrar en espais tancats sense mascareta i també cal posar-se-la quan som al carrer i no podem mantenir la distància de seguretat interpersonal. Tot i això, es tracta d'un pas molt important de cara a la recuperació de la normalitat total.

mask1

L'aixecament de la mesura no s'ha traduït en una majoria de persones sense mascareta. Als carrers de Tarragona, Salou o Valls encara s'hi veuen més cares tapades que descobertes. Això demostra que molta gent és reticent a treure-se-la.

L'obligatorietat de seguir portant-la als interiors és una mesura que, previsiblement, encara tardi a aixecar-se. La ciutadania, però, és conscient que és necessària, ja que la pandèmia no ha acabat. La gran incògnita que planteja el fet que ja no calgui portar mascareta a l'aire lliure és l'efecte que tindrà sobre els indicadors Covid.

mask2

Durant els últims dies hi ha hagut un repunt de casos generalitzat a tot Catalunya. La taxa de reproducció del virus ha sobrepassat l'1, fet que indica que la pandèmia torna a créixer. En aquest sentit, les pròximes dues setmanes seran clau per fer balanç de la nova normativa de les mascaretes.