El sector turístic espera els visitants estrangers per augmentar l'ocupació

No es preveu un estiu com el del 2019 però tampoc com el de l'any passat. De moment, el sector turístic es mostra esperançat amb aquest inici de temporada. De fet, per aquest pont de Sant Joan s'espera que les ocupacions dels càmpings, que actualment es troben tots oberts, arribin al 80%.

Pel que fa als apartaments turístics tenen un 90% de places disponibles, però els hotels només el 65% ha obert les portes. En aquests dos casos, el sector calcula una ocupació del 50%. De moment, la majoria dels visitants són catalans i de proximitat.

El sector, però es mostra cautelós i preocupat per la manca de turistes internacionals, sobretot el britànic i el rus, un mercat important a la demarcació.

Confien que amb la vacunació es vagi recuperant el turisme internacional i es permeti l'entrada i sortida de visitants sense haver de fer quarantena o test negatiu. D'aquesta manera, es podria salvar l'estiu amb el 65% o 70% d'ocupació d'una temporada normal i amb l'esperança que el 2022 el turisme torni a nivells prepandèmics.