Oberta la vacunació per als nascuts entre el 1982 i el 1986

La vacunació avança, i a partir d'aquest dijous els nascuts entre 1982 i 1986 ja poden demanar hora per vacunar-se. D'aquesta manera començarà la immunització de les persones menors de 40 anys, tot just una setmana després que l'anterior grup d'edat, el d'entre 40 i 44, pogués iniciar la demanda de cita prèvia.

Una obertura ràpida, que gairebé superposarà aquests dos grups d'edat que des del Departament de Salut han justificat pel bon ritme tant de vacunacions ja fetes com de cites prèvies del primer dels grups.

CRIDA A NO VACUNAR-SE A LES SEGONES RESIDÈNCIES

Una compareixença la d'aquest dijous del Departament de Salut en la que s'ha fet èmfasi en recomanar a les persones que s'hagin de vacunar aquest estiu ho facin en el seu lloc de residència habitual i no on passin les vacances per tal de poder agilitzar tot el procés.

LA MASCARETA, EN MANS DEL GOVERN ESPANYOL

El que encara no entrarà en vigor és l'aixecament de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a l'aire lliure. En aquest sentit, des del govern català reclamen a l'executiu espanyol que treballi per fer-ho possible com abans millor.