El Palau d'Esports arriba a les 100.000 vacunes

Xifra històrica la del punt de vacunació massiva del Camp de Tarragona, obert des del 30 d'abril. Hem tornat al recinte per conèixer el parer de diversos perfils professionals que fan possible que l'engranatge sigui òptim.

100.000 unitats, primeres, segones i monodosis, i la xifra puja entre passadís i passadís dels boxs del Palau d'Esports. Un centenar de persones treballen perquè l'operativa sigui un èxit des de l'accés a l'Anella fins a la sortida. Aquí no tots i totes punxen vacunes, però tots i totes juguen un paper essencial. La Roser va reincorporar-se al món laboral a través de la pandèmia i forma part de la campanya d'immunització.

Ha de deixar de sorprendre que el centre de vacunació massiva funcioni bé. No és Estocolm, és Tarragona: cues ordenades, separació entre usuaris, puntualitat i rapidesa per fregar la perfecció. La Núria és fisioterapeuta, però va donar suport inicialment a la campanya de detecció de casos, ara també a la de vacunació.

VACUNA 15 JUNY

Una setmana en què el Palau inocularà 28.000 unitats fins aquest dissabte, un altre rècord des de la seva obertura, el 30 d'abril.

Els professionals diuen tenir capacitat per incrementar l'actual ritme. Avui, 5.100 xeringues repartides al 50% entre matí i tarda.